Recepten voor groentegerechten - Gepofte aardappel

Ingrediënten

4 flinke ongeschilde aardappelen,
goed gewassen en drooggedept.

Bereiding

Magnetron:
Prik met een satéprikker of vork enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in een kring in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 2-3 minuten; Keer ze halverwege de tijd een keer om. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de aardappelen met aluminiumfolie afgedekt nog enkele minuten nagaren. Geef de aardappelen met wat zout en boter.

Oven:
Warm de oven voor op 225 C°. Snijd de aardappelen kruisgewijs iets in. Leg elke aardappel met de insnijding naar boven op een stuk aluminiumfolie (glimmende kant naar buiten); vouw de folie goed dicht. Pof de aardappelen in de hete oven in ca. 40-50 minuten gaar.Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Vouw het folie open en maak met een vork het aardappelkruim wat los. Geef de aardappelen met wat zout en boter.

In hete as:
Snijd de aardappelen kruisgewijs iets in. Leg elke aardappel met de insnijding naar boven op een stuk aluminiumfolie; vouw de folie goed dicht. Pof de aardappelen in de hete as van de barbecue of open haard in ca. 40-50 minuten gaar.Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Vouw het folie open en maak met een vork het aardappelkruim wat los. Geef de aardappelen met wat zout en boter.

Terug naar de groenterecepten.